Snack Attack se lupta sa iasa din insolventa

Autor: Cristina Stoian 14.10.2009

Snack Attack, o retea de fast-food de 17 restaurante, care a introdus conceptul de sandvis pentru pranz si care a intrat in insolventa la inceputul lui iunie, la cererea unui furnizor de carne de pui, spune ca si-a platit pana in prezent aproape toate datoriile catre furnizori si ca asteapta din partea creditorilor scrisori de retragere de la masa credala.
Astfel, Snack Attack ar putea fi prima companie care iese din insolventa intr-un timp atat de scurt, intr-o perioada in care sute de firme apeleaza la aceasta solutie, la presiunea creditorilor.
Chiar daca "lucrurile s-au indreptat", dupa cum spune Florin Balu, directorul general si unul dintre actionarii companiei, decizia Tribunalului la jumatatea anului i-a afectat imaginea nu atat la nivelul clientilor, cat al colaboratorilor. "Clientul traieste in Romania, stie ce se poate intampla in tara asta, este fidel si atunci cand eu ii spun ceva, ma crede. Un furnizor, din pacate traind tot in Romania si vazand ce se intampla cu cashul, se sperie, vrea sa renegocieze contracte daca afla ca sunt in insolventa. Acum toti sunt mai linistiti pentru ca au trecut cinci luni, iar lucrurile s-au asezat", spune Balu, care a rulat in 2008 afaceri de 8,3 mil. euro.

Cititi maine in ZF un interviu cu Florin Balu, directorul general al Snack Attack