Amonil incearca sa recupereze instalatiile

Autor: Rares Jitianu 15.10.2009

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia (AMO) a solicitat firmei Chemgas Holding Corporation inchirierea instalatiilor de productie de pe platforma Amonil in vederea continuarii productiei.

Conform societatii, inchirierea are ca scop atat continuarea functionarii instalatiilor si a activitatilor de productie a ingrasamintelor chimice, cat si evitarea aparitiei unor probleme de ordin social, cauzate de o eventuala concediere colectiva a personalului Amonil.

Activele producatorului de ingrasaminte chimice au fost scoase la vanzare saptamana trecuta, in cadrul executarii silite a companiei, acestea fiind achizitionate de catre firma Chemgas Holding in schimbul a 57,1 mil. lei (13,4 mil. euro). Chemgas a cerut executarea silita a Amonil in contul unei creante de 58,7 mil. lei (13,8 mil. euro) asupra producatorului de ingrasaminte, pe care a preluat-o de la firma Riverside Development, care la randul ei a cumparat creanta de la Distrigaz Sud. Chemgas este controlata in proportie de 99% de catre Riverside.

Actiunile Amonil au scazut ieri cu 1,9%, pana la un nivel de 0,0205 lei/actiune, dupa ce miercuri titlurile companiei au sarit cu circa 15%. De la momentul executarii silite, respectiv din 6 octombrie, actiunile Amonil s-au apreciat cu circa 13%.

La cotatia din sedinta de tranzactionare de miercuri, de 0,0209 lei/actiune, capitalizarea producatorului de ingrasaminte chimice se ridica la 23,2 mil. lei (5,4 mil. euro).