Basescu: Il propun pe Lucian Croitoru pentru ca este profesionist si am lucrat cu el

Autor: Doina Anghel 15.10.2009

Presedintele Traian Basescu a spus ieri, in prezentarea pe care i-a facut-o premierului desemnat Lucian Croitoru, ca acesta este potrivit pentru functia de premier, ca a lucrat cu acesta si ca ii apreciaza profesionalismul.

"Optiunea mea pentru domnul Lucian Croitoru a fost generata de faptul ca aveam nevoie de un prim-ministru competent in probleme de economie, probleme macroeconomice la nivel national, dar si la nivel global. De asemenea, domnia sa corespunde dezideratului de a avea un prim-ministru neangajat politic, formulat de o parte din partidele parlamentare", a explicat Basescu.

"Nu in ultimul rand, eu am lucrat cu domnul Croitoru in timpul Guvernului Isarescu, atunci cand conduceam programul Bancii Mondiale, iar dansul lucra la Guvern si raspundea din partea prim-ministrului de derularea programului cu Banca Mondiala. Atunci am lucrat foarte bine cu domnia sa si am ramas cu o impresie de profund profesionalism", a spus seful statului.

Dupa ce a anuntat ca l-a desemnat pe Lucian Croitoru drept premier, Basescu a spus ca vrea sa faca o serie de precizari.

"N-am sa inteleg niciodata de ce a trebuit sa cada Guvernul cu o luna inainte de alegeri. Este greu de explicat si romanilor", a spus Basescu. Presedintele a facut un apel la responsabilitate. "As vrea sa atrag atentia partidelor politice nu legat de faptul ca au creat o criza politica inutila, ci de faptul ca agravarea crizei politice a inceput deja sa produca efecte economice, care ii afecteaza pe romani. Fac apel la responsabilitatea partidelor politice in intelegerea faptului ca Romania are nevoie urgent de un guvern legitim si in deplinatatea capacitatii de exercitiu", a spus Basescu.

Presedintele a mai spus ca relatia sa cu Klaus Johannis, premierul propus de partidele de opozitie, este una corecta si a adaugat ca il respecta pe acesta pentru profesionalism si ca in masura in care timpul i-o va permite, una dintre primele vizite in tara o va face la Sibiu pentru o intalnire cu acesta. Seful statului a spus ca nu a avut nicio abordare personala atunci cand l-a respins.