The Economist: Politica romaneasca, animata de orgolii si nu de criza economica cu care se confrunta tara

Ziarul Financiar 15.10.2009

Politica romaneasca este dominata de orgolii si nu motivata de criza economica cu care se confrunta tara, presedintele Traian Basescu si partidele de opozitie disputandu-si dreptul de a numi un nou premier, comenteaza The Economist, citat de Mediafax.

Basescu a respins propunerea opozitiei privind guvernul de tehnocrati, si l-a propus pe Lucian Croitoru, consilier al Bancii Nationale, mizand pe faptul ca daca acesta va fi respins, presedintele poate tergiversa procedura, venind cu o noua propunere, timp in care premierul Boc va ramane la conducerea Guvernului ca interimar.

Desi a castigat pentru moment, Basescu nu si-a onorat angajamentele asumate privind eradicarea coruptiei in tara, conchide The Economist. Dar problemele politice au darul de a abate atentia de la problemele reale ale Romaniei, legate de scaderea economiei cu 8 la suta din PIB, implementarea masurilor nepopulare stabilite in baza acordului cu FMI si UE in schimbul acordarii unui imprumut de 20 de miliarde de dolari. Cititi mai mult pe www.mediafax.ro