UPDATE - Basescu ameninta: ori acceptati premierul desemnat de mine, ori aleg un premier politic. Cine este premierul propus de PDL

Ziarul Financiar 16.10.2009

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca, daca Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi investit de Parlament, va desemna un al doilea premier, de data aceasta politic, "din partidul cu cel mai mare numar de parlamentari", fara sa nominalizeze partidul si persoana care va fi propusa, informeaza Mediafax.

Intrebat care va fi urmatorul sau pas in cazul in care un Guvern condus de Lucian Croitoru nu va fi investit de Parlament, Basescu a raspuns ca singura sa solutie va fi sa desemneze un premier politic.

"Nu am nicio alta solutie decat sa respect votul din alegerile din 2008 si sa desemnez un al doilea premier, de data aceasta politic, din partidul cu cel mai mare numar de parlamentari. Nu pot spune numele", a anuntat seful statului.

In discutia de marti cu PDL, in cadrul consultarilor pentru nominalizarea viitorului premier, Basescu s-a referit la formatiunea democrat-liberala ca fiind "partidul cu cel mai mare numar de parlamentari".

Liderii PD-L au transmis, ieri, la Cotroceni, propunerea privind un nou premier, aceasta fiind insa tinuta secret. Surse din interiorul partidului citate de Gandul indica faptul ca premierul propus de PDL ar putea fi Monica Macovei, aceasta nefiind insa agreata de multi democrat-liberali.