Doua trenuri de marfa s-au ciocnit pe magistrala Bucuresti-Constanta, intre Lehliu si Sarulesti

Ziarul Financiar 17.10.2009

Doua trenuri de marfa s-au ciocnit sambata dimineata, in jurul orei 4:00, incidenutul soldandu-se fara victime. Conform prefectului judetului Calarasi, Niculaie Enciu, in zona unde s-au ciocnit doua trenuri de marfa era ceata densa, iar circulatia feroviara se desfasura pe un singur fir intrucat se desfasurau lucrari, informeaza Mediafax.

"Este un incident care, din fericire, nu a provocat victime umane, dupa datele mele nu s-au mai intamplat astfel de incidente in judetul Calarasi. Faptul ca in zona este ceata densa si ca acolo se lucra si se circula pe un singur fir sunt elemente care se desprind dintr-o prima constatare, dar nu ot sa ma pronunt in ceea ce priveste vinovatiile in acest caz", a declarat Niculaie Enciu, prefectul judetului Calarasi.

Potrivit sursei citate, deocamdata nu se poate spune daca accidentul feroviar s-a petrecut din cauza unei erori umane sau a unei defectiuni tehnice.

"Cert este faptul ca reprezentantii Ministerului Transporturilor au dat asigurari ca in jurul orei 14.00 circulatia feroviara se va relua", a mai declarat Niculaie
Enciu.