Dilema GM: Cum sa angajezi cel mai bun executiv cand statul iti interzice sa-l platesti cu mai mult de 1 milion de dolari pe an

Ziarul Financiar 18.10.2009

Incercarile constructorului de automobile General Motors de a angja un nou director financiar (CFO) sunt ingreunate de restrictiile privind remuneratia impuse de autoritati companiilor care au apelat la ajutor guvernamental, scrie Wall Street Journal.

Directorii executivi ai GM s-au intalnit recent cu "tarul salariilor" din cadrul Trezoreriei Statelor Unite, Kenneth Feinberg, desemnat de administratia Obama pentru a supraveghea salariile si beneficiile extrasalariale acordate angajatilor si personalului de conducere de companiile care au primit sprijin guvernamental. Potrivit unor surse apropiate discutiilor, reprezentantii GM au primit asigurari ca grupul va putea oferi actiuni pentru pozitia respectiva, insa salariul nu trebuie sa depaseasca 1 milion de dolari pe an.

GM a iesit din faliment in luna iulie, dupa ce primise, in ultimele luni, ajutoare de stat in valoare totala de circa 50 de miliarde de dolari.