Digitalizarea reduce costurile guvernelor locale din SUA

Autor: Andreea Neferu 18.10.2009

In cazul guvernelor, ca de altfel si al afacerilor, criza poate stimula creativitatea. In perioada de declin economic presiunile sunt mai intense in cazul guvernelor locale din Statele Unite, care au posibilitati mai reduse decat Washingtonul de a primi finantare, scrie The New York Times.

"Presiunile economice ne vor obliga sa fim mai eficienti si sa schimbam modalitatile prin care furnizam servicii guvernamentale", este de parere Sonny Perdue, guvernatorul statului american Georgia.

Tehnologia este importanta pentru autoritati

Perdue a fost unul dintre cei 500 de guvernatori, executivi si academicieni ce au participat luna aceasta la o conferinta sponsorizata de IBM in parteneriat cu organizatia Brookings Institution, Universitatea din New York, institutul Urban Land si alte organizatii nonprofit, sub sloganul "Smarter Cities" (orase mai inteligente").

Participarea gigantului tehnologic IBM certifica faptul ca incheierea unui parteneriat cu autoritatile locale poate aduce profit si ca tehnologia are un rol important de jucat in administrarea problemelor privind educatia, serviciile sociale, sanatatea publica sau utilizarea resurselor energetice.

Guvernele locale din Statele Unite, asemenea multor afaceri, se confrunta cu un aflux considerabil de date, care pe zi ce trece devine din ce in ce mai greu de organizat si administrat.

Agentiile guvernamentale colecteaza o serie de informatii privind avizele de constructii, cazurile de ajutor social sau plasamentele copiilor orfani la asistentii maternali. Tehnologia, potrivit unor experti din domeniul IT si unor oficiali guvernamentali, poate fi o unealta extrem de importanta pentru a putea eficientiza serviciile guvernamentale si pentru a ghida masurile viitoare ale autoritatilor.

Relatiile autoritati - cetateni sunt inlesnite de tehnologie

"Greseala pe care multi oameni o comit este ca ei cred ca procesul de colectare este ultima etapa la care datele sunt supuse", este de parere Michael Bloomberg, primarul orasului New York. Adevaratul obiectiv al autoritatilor locale este interpretarea acestora. "Chiar folosim aceste informatii", spune Bloomberg.

Interconectarea bazelor de date la nivel national poate fi cruciala in anumite domenii.

Digitalizarea datelor din fiecare stat in parte nu va rezolva problema crizei, insa ar putea facilita raporturile autoritatilor cu cetatenii si, in ultima instanta, ar putea crea o punte pentru accelerarea iesirii din recesiune.