Olteanu a demisionat din Parlament pentru BNR

Autor: Doina Anghel 19.10.2009

Liberalul Bogdan Olteanu a renuntat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale in functia de viceguvernator la BNR.

El a obtinut postul de vicepresedinte ca urmare intelegerii pe care PNL a parafat-o cu PSD, desi initial actualul premier desemnat, Lucian Croitoru, avea sustinerea parlamentarilor pentru a ocupa postul in CA al BNR.

Bogdan Olteanu a fost validat acum doua saptamani, iar saptamana trecuta a votat la motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului. Liberalii l-au propus pe Ludovic Orban pe postul de vicepresedinte al Camerei, in locul lui Olteanu. De asemenea, in colegiul 1 din Bucuresti, in care Olteanu a fost ales deputat, vor fi organizate alegeri anticipate. Olteanu este un apropiat al fostului premier liberal Calin Popescu-Tariceanu si intre 2006 si 2008 a fost presedinte al Camerei Deputatilor.

El a demisionat ieri si din PNL, dupa ce a fost membru al acestei formatiuni timp de 18 ani. Olteanu, 38 de ani, a fost lider al Tineretului Liberal, una din cele mai vocale organizatii politice, care i-a propulsat in cariera pe Dan Motreanu, Mihai Voicu sau Cristian Boureanu.