Ioan Tecar si-a facut hotel de patru stele in Dej

Autor: Laurentiu Cotu 20.10.2009

Omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, care controleaza grupul de firme MG-Tec, cu afaceri de 125 mil. euro anul trecut, a investit 4 mil. euro in construirea unui hotel de patru stele Black Tulip, cu o capacitate de cazare de 53 de camere.

Constructia hotelului din Dej a fost demarata in urma cu trei ani pe o suprafata de 5.000 de metri patrati si este singurul hotel de patru stele din Dej.

"Am decis sa construiesc acest hotel pentru ca intotdeauana a trebuit sa-i cazez la Cluj pe partenerii nostri de afaceri care veneau in vizita. Pe langa problema cazarii, in Dej nu dispuneam de sali de conferinte sau alte facilitati pentru organizarea unor intalniri de anvergura. Investitia a fost sustinuta din fonduri proprii", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar.

Hotelul dispune de doua sali de conferinte de 80, respectiv 100 de locuri si o sala de evenimente de 500 de locuri. "Am deschis hotelul in urma cu trei luni pentru ca personalul sa se familiarizeze cu aceasta activitate. Nu intentionez sa mai construiesc alte hoteluri fiindca nu ma intereseaza acest domeniu. Terenul de 6.000 de metri patrati pe care am construit hotelul Black Tulip este proprietatea mea", a spus Tecar. Omul de afaceri spune ca va continua investitiile in hotel prin construirea unei piscine si a unui centru SPA.

Grupul MG-Tec din Dej, aflat in proprietatea lui Ioan Tecar, cuprinde companii cu activitati in domeniul constructiilor, prelucrarii sarmei laminate si al hartiei si a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de peste 46,6 mil. euro (195,82 mil. lei), in crestere cu aproximativ 8% in euro si 23% in lei fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Tecar a atras in acest an in actionariatul Pehart Tec una dintre firmele din grup, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care a adus 6 mil. euro pentru a dezvolta compania cu afaceri de 20 mil. euro.

Omul de afaceri Ioan Tecar detine 90% din actiunile firmelor din grupul MG-Tec, restul actiunilor fiind controlate de sotia acestuia, Irina Tecar.