Proprietarii francizei de spa Buddha Bar cauta parteneri locali

Autor: Mirabela Tiron 20.10.2009

Omul de afaceri francez de origine romana Raymond Visan, care controleaza compania George V, cunoscuta pentru brandul de muzica, restaurante si hoteluri boutique Buddha Bar, a lansat in Romania franciza Buddha-Bar Spa si Buddhattitude Spa, care are 12 angajati in Romania.

"Am ales Romania pentru ca aici nu exista niciun alt brand international de spa. Este o oportunitate foarte mare, deoarece clientii consumatori de produse si servicii de lux exista si vor exista intotdeauna, mai ales ca Bucurestiul incepe sa devina incet o destinatie de spa, prin interesul investitorilor de a crea centre spa", a spus Helen Coulon, directorul general al Buddha-Bar&Buddhaattitude Spa.

Pretul francizei Buddhattitude Spa variaza intre 150.000 si 200.000 de euro, in functie de zona aleasa, suprafata spa-ului si alte aspecte.

"Vindem un concept complet, avem propria linie de produse spa realizate in Indonezia cu ingrediente din Tibet, propria muzica, tratamente si meniu spa. O sedinta de masaj in Franta costa 90 de euro, in Romania va costa probabil 40-60 de euro pe ora", a spus Helen Coulon.

Ea a declarat ca poarta discutii cu oamenii de afaceri din Capitala, care planuiesc sa dezvolte diverse proiecte, in care vor fi incluse centre spa, sau chiar hoteluri boutique ce vor purta brandul Buddha.

"Exista interes, insa deocamdata nu s-a semnat niciun contract, urmand ca probabil peste cel putin un an sa avem un proiect sub franciza Buddha. Exista un potential mare de dezvoltare a unor centre spa pe piata romaneasca, avand in vedere resursele existente", a spus ea.

Compania George V, care are in derulare in prezent proiecte de franciza in Franta, Dubai, Egipt, Qatar si Panama pe hoteluri si centre spa, este prezenta pe piata romaneasca din 2003, cand a intrat cu brandul de muzica. "Muzica Buddha-Bar a fost instrumentul prin care brandul nostru s-a facut cunoscut in intreaga lume", a declarat Coulon, fara a mentiona la cat se ridica businessul din muzica in Romania.

Compania George V are in franciza 26 de restaurante, trei hoteluri si patru spa-uri la nivel international, potrivit datelor de pe site. Reprezentantii companiei nu au dorit sa comunice informatii legate de cifra de afaceri realizata anul trecut.