Fara avioane pe Baneasa pe timpul noptii

Autor: Mirabela Tiron 20.10.2009

Aeroportul International Bucuresti Baneasa, de pe care zboara companiile aeriene low-cost, va restrictiona zborurile de la miezul noptii pana la ora sapte dimineata, incepand cu data de 25 octombrie, ca urmare a plangerilor repetate ale locuitorilor din zona referitoare la zgomot, potrivit lui Marius Gardea, directorul operational al aeroportului. Zboruri de noapte de pe Baneasa aveau companiile Wizz-Air si Blue Air. Spre exemplu, in programul de ieri, cei doi operatori aveau programate cinci zboruri in intervalul 24.00 - 07.00.

"Am incercat sa scurtam aceasta restrictie de la opt ore la sapte si am reusit. Aceasta se aplica pentru aeronavele care depasesc 50 de tone, adica pentru aeronavele companiilor care au zboruri regulate. Nu cred ca restrictia va avea efect asupra traficului de pasageri, intrucat companiile aeriene incearca deja sa faca reprogramari", a spus Gardea.

Operatorul Wizz Air a anuntat ca si-a reprogramat zborurile operate in acest interval orar dintre 25 octombrie si 16 decembrie. "Perioada Craciunului va fi, de asemenea, revizuita cat de curand. Pasagerii vor fi contactati prin intermediul call-center-ului si informati cu privire la modificari", au declarat oficialii companiei. Wizz-Air avea zboruri catre Londra, Roma, Dortmund, Valencia, Barcelona, Madrid, Bruxelles in intervalul restrictionat, pe care le-a reprogramat.

"Prevederea exista inca din 2003 sau 2004, iar acum va fi implementata", a declarat Adrian Ionascu, directorul general al companiei Blue Air, cu afaceri de 115 mil. euro anul trecut.