Doi dezvoltatori locali de soft, in top 10 european

Autor: Adelina Mihai 20.10.2009

Furnizorul de solutii IT pentru companii TeamNet International, parte a grupului Asesoft si compania clujeana de software Arobs Transilvania Software au intrat pe primele zece locuri in topul celor mai dinamice 50 de companii din Europa, realizat de compania de consultanta Deloitte.

Astfel, TeamNet International s-a situat pe locul doi si Arobs Transilvania a ocupat pozitia a opta in clasamentul in care sunt prezente companii de tehnologie din zece tari din Europa Centrala. TeamNet International a avut afaceri de 8,6 mil. euro in 2008, iar Arobs a incheiat anul 2007 cu afaceri de 4,8 mil. euro. Compania nu a depus bilant financiar pentru 2008.

Printre criteriile luate in considerare pentru realizarea topului se numara rata de crestere a veniturilor companiei din ultimii cinci ani (in perioada 2004 - 2008), o cifra de afaceri de minim 50.000 de euro, precum si activitatile de dezvoltare de tehnologie.

"Desi per ansamblu ratele de crestere s-au redus semnificativ fata de anul trecut, pe fondul declinului global, Romania isi mentine o rata de crestere mai mare decat rata medie pe ansamblu. Acest lucru indica un potential major pentru industria de profil, pe termen lung", sustine Ahmed Hassan, partener audit si lider al industriei de tehnologie, media si telecomunicatii in cadrul Deloitte Balkans. TeamNet International a avut o rata de crestere a veniturilor de 3,3%, iar Arobs Transilvania a inregistrat un indicator de 1,66%.

In clasament mai exista inca patru producatori locali de solutii de software: Lasting Software din Timisoara, The Red Point din Iasi, Advantage Software Factory si Romanian Soft Company din Bucuresti.

Romania a participat si anul trecut la acest top, cand a avut trei companii in clasamentul final. Cele mai multe companii prezente in topul din acest an provin din Ungaria (11), Polonia (9) si Cehia (8).