Vanzari in scadere cu 15% pentru Sortilemn

Autor: Laurentiu Cotu 21.10.2009

Compania Sortilemn Gherla, unul dintre cei mai importanti furnizori locali ai IKEA, a realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de 82 mil. lei (peste 19,5 mil. euro), in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La inceputul acestui an, conducerea Sortilemn estima o cifra de afaceri de 29 mil. euro in acest an, in scadere cu circa 20% fata de anul trecut, insa din cauza prelungirii crizei, oficialii companiei mizeaza in prezent pe vanzari de 27 mil. euro.

"Ne vom orienta in urmatoarea perioada de timp pe cresterea vanzarilor pe piata locala. Evolutia afacerilor Sortilemn la export este influentata de scaderea comenzilor, trend care estimam ca va continua si in urmatoarea perioada de un an, un an si jumatate", a declarat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, manager general Sortilemn.

In 2008 afacerile companiei Sortilemn au ajuns la 36 mil. euro, nivel similar cu cel inregistrat in 2007. In prima parte a anului Sortilemn a renuntat la 220 de angajati, din cei 1.000 de oameni de la sfarsitul anului trecut. Actionarul majoritar al Sortilemn este omul de afaceri Michael Brandhuber din Austria cu o participatie de 65%, restul de 35% din actiuni apartinandu-i lui Ghisa Ludovic.