RHS si Tornado: Nu aveam timp pentru o fuziune

Autor: Andrei Constantinescu 22.10.2009

Distribuitorii IT&C RHS Company si Tornado Sistems, aflati in proces de integrare a operatiunilor, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 120 milioane euro si o marja a profitului net de 1,5%, a declarat intr-o conferinta de presa directorul general al RHS Company, Dragos Popescu.

La nivelul anului trecut, valoarea cumulata a afacerilor celor doua companii a fost de 136 milioane euro.

"Procesul de integrare a celor doua companii se va finaliza in februarie-martie anul viitor, pentru care estimam o crestere de 5-10% a afacerilor. Anul acesta in functie de evolutia cursului valutar ne asteptam sa obtinem profit", a spus Popescu. Din total, afacerile Tornado reprezinta 25%, iar cele ale RHS 75%. Potrivit lui Popescu, cele doua companii au ales procesul de integrare operationala datorita duratei si costurilor reduse.

"Am ales cea mai fiabila si mai rapida metoda. O fuziune ar fi durat doi ani, ar fi implicat acceptul furnizorilor, bancilor si asiguratorilor", a precizat el.

"Din punct de vedere legal, structura tranzactiei nu se incadreaza in categoria 'fuziune'. Practic, se realizeaza o integrare operationala, insemnand cumularea know-how-ului si a resurselor celor doua companii."

Cele doua companii au in prezent 200 de angajati, 65 de furnizori si peste 2.000 de parteneri.

Intrebat daca, in timp, una dintre cele doua companii va prelua controlul asupra businessului integrat al celor doi distribuitori, Dragos Popescu a negat o asemenea posibilitate. "Nu ne gandim la preluarea majoritatii de catre una din companii, suntem parteneri egali, lucram impreuna cel mai bine."

Se duc prin tara sa explice ce se intampla

Oficialii celor doua companii vor sustine conferinte de presa si intalniri cu partenerii in mai multe orase din tara pentru a explica efectele integrarii operatiunilor dintre Tornado si RHS.

Infiintata in 1991, Tornado Sistems este unul dintre principalii distribuitori locali de echipamente de tehnica de calcul si retea. Compania este controlata de compania Polygate Limited (Cipru) - 99,014%.