Steve Ballmer a lansat Windows 7 "in a easy way"

Ziarul Financiar 22.10.2009

"Windows 7 va face ca PC-urile sa functioneze mai bine, mai repede, si sa raspunda mai bine la ce vrea utilizatorul. 300 milioane computere vor fi cumparate in urmatoarele 12 luni in toata lumea si consumatorii sunt interesati de noile oportunitati ni noile aplicatii pe care le ofera Windows 7" a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft astazi la New York, la lansarea Windows 7.

Lansarea Windows 7, sistemul de operare pe care Microsoft mizeaza pentru a inlocui intr-adevar XP-ul prezent pe majoritatea computerelor din lume, dupa ce nu a reusit cu Vista, are loc astazi fara mare fast, intr-o sala de 300 de metri patrati in New York cu ciment pe jos, decorata minimalist.

Dealtfel, filosofia noului sistem de operare este simplitatea si eficienta, iar jurnalistii americani au subliniat ca insusi numele Windows 7, adica a 7-a editie a sistemului de operare Windows, arata obiectivul Microsoft de a pozitiona produsul ca nefiind sofisticat. "It's that easy", este exporesia care insoteste lansarea produsului in reclamele lansate pe piata americana.

Jurnalisti din toata lumea si reprezentanti ai partnerilor Microsoft participa la lansare.

"Nu cred ca Vista a fost atat de rau precum se spune, dar Windows 7 va fi mult mai bun, dupa toate datele", spune Matthew Loraditch, de la Helion, o companie americana care ofera servicii IT, prezent la lansare.

Pentru cine va fi mai interesant noul sistem de operare, pentru clientii individuali sau pentru companii?

"Oamenii cumpara computere, nu sisteme de operare. Putini stiu despre softwarre. Cred ca in primul rand sunt interesati de noul sistem companiile, pentru ca le va mari productivitatea", a explicat Loraditch.