Negritoiu, ING, se intreaba de ce BNR tine dobanda de referinta la 8% cand ar trebui sa o duca mai jos. Euro trebuie adoptat cat mai repede

Ziarul Financiar 24.10.2009

Misu Negritoiu, directorul general al bancii ING a sustinut la emisiunea "Dupa 20 de ani" care va fi difuzata duminica de la 10.00 la PRO TV ca BNR ar trebui sa scada dobanda de referinta la leu pentru a impinge dobanzile in jos in piata si a da posibilitatea ca bancile sa dea mai multe credite la un cost mai redus.


"De ce o tii la 8%( cit este dobanda acum la BNR) si nu te duci mai jos?", a spus Negritoiu.

Bancherul crede ca anul viitor vor fi mai multi lei pe piata si se vor da mai multe credite pentru ca dobanzile vor scadea , iar BNR ar putea sa reduca si rezerva minima obligatorie la lei ceea ce ar elibera si alte fonduri.

Negritoiu sustine ca trebuie sa adoptam euro cat mai repede pentru ca deja economia romaneasca este euroizata, euro deja fiind etalonul in piata si in discutii.

Seful ING, care acum 17 ani era ministrul reformei in guvernul Vacaroiu iar mai apoi a fost consilierul economic al presedintelui Ion Iliescu, spune ca si 2010 va fi un an greu din punct de vedere economic. Chiar si in aceste conditii, el crede ca oamenii vor lua credite pentru ca pretul acestora va fi mai bun decit ca in acest an.


Pentru a vedea ce spune Misu Negritoiu despre cit a pierdut el in criza, ce investitie proasta a facut, cat cistiga un bancher si cum face el schimb de produse agricole cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, uitati-va duminica la PRO TV de la 10.00 la emisiunea "Dupa 20 de ani".