Deutsche Bank aduce o divizie de servicii pentru companii

Autor: Razvan Voican 26.10.2009

Deutsche Bank planuieste sa intre anul viitor pe piata romaneasca, dar nu prin achizitii, desi nu exclude cumpararea de active care ar deveni disponibile la preturi convenabile, a declarat Juergen Fitschen, CEO pe operatiunile din Germania si membru in board-ul executiv al grupului, citat de Bloomberg.

El a facut acest anunt in contextul unor comentarii privind deschiderea grupului german fata de achizitii care sa ii intareasca afacerile pe zona corporate. Un plan de baza privind lansarea unor servicii locale pentru companiile din Romania exista de mai multi ani, insa de aceasta data ar urma sa capete si o forma concreta, fiind asteptate demersuri in lunile urmatoare.

Un pas similar a fost facut anul acesta in Ucraina.

Deutsche Bank are de peste 10 ani un birou de reprezentare la Bucuresti, prin care au fost intermediate servicii de investment banking derulate prin cartierul general de la Frankfurt.

De asemenea, grupul german a intermediat emisiuni de eurobonduri ale statului roman, fiind selectat in septembrie anul acesta alaturi de HSBC si EFG Eurobank pentru a plasa titluri de pana la 1,5 mld. euro, insa planul a fost suspendat din cauza crizei politice.

In ultimii ani, Deutsche a fost interesata de sectorul imobiliar din Romania, recent achizitionand o cladire de birouri printr-o tranzactie estimata la peste 100 mil. euro.