ING va scoate la vanzare divizia de asigurari si pensii private si din Romania

Autor: Angela Placinta 26.10.2009

Grupul olandez ING va scoate la vanzare companiile de asigurari, pensii private si asset management din Romania, care au peste 2 milioane de clienti, in cadrul unei ample operatiuni de restructurare la nivel mondial, care presupune concentrarea pe sectorul bancar si vanzarea celorlalte divizii.

ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii sunt de departe cei mai mari jucatori de pe pietele respective, in care olandezii au investit peste 200 mil. euro de-a lungul timpului.

"Companiile de asigurari, pensii private si management al investitiilor, inclusiv cele din Romania, vor fi vandute pana in 2013, dar modalitatea nu a fost inca decisa. Varianta preferata de grup este IPO (oferta publica initiala de vanzare de actiuni prin listarea la bursa - n.r.), dar depinde ce oportunitati vor fi, unde se va intalni cererea cu oferta", a declarat pentru ZF Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari si presedintele Consiliului de Administratie al ING Pensii. Compania de pensii are peste 1,6 milioane de clienti, iar cea de asigurari - aproape 430.000. Divizia de asset management administreaza doua fonduri cu active de sub 100 mil. euro.