Amanare: Sonae Sierra nu gaseste finantare

Ziarul Financiar 27.10.2009

Compania portugheza Sonae Sierra, care urmeaza sa dezvolte proiecte imobiliare cu o valoare totala de 900 mil. euro, afirma ca este in continuare interesata sa dezvolte trei centre comerciale in Bucuresti, Craiova si Ploiesti, insa nu a reusit inca sa atraga finantarile bancare necesare acestor investitii.

"Pana de curand, bancile stateau cu noi doar la o cafea. Acum au mai inceput sa si vorbeasca, dar nu pot spune ca vad o mare imbunatatire in ceea ce priveste apetitul de a acorda finantari imobiliare", afirma Ingo Nissen (foto), country manager al Sonae Sierra.

Unul dintre mallurile din portofoliul Sonae Sierra este River Plaza din Ramnicu Valcea, pe care portughezii l-au cumparat in 2007, dupa care compania a achizitionat terenuri pentru constructia a doua centre comerciale in Craiova si Ploiesti si a intrat intr-un parteneriat cu firma irlandeza Caelum Development pentru constructia proiectului ParkLake Plaza din Titan, Bucuresti.

Investitiile totale in cele trei proiecte erau estimate la aproape 900 de milioane de euro, dar in prezent nu se desfasoara lucrari de constructii pe niciunul dintre aceste terenuri.