Tarom vinde bilete la 9 euro catre Lyon si Zurich. Pretul cu taxe depaseste 100 euro

Ziarul Financiar 27.10.2009

Compania aeriana de stat Tarom vinde 800 de bilete la pretul de 9 euro, fara taxele de aeroport incluse, potrivit reprezentantilor companiei. "Incepand de astazi si pana pe 13 decembrie 2009 sunt puse in vanzare bilete dus-intors la tariful de 9 euro (n.r. - la care se vor adauga taxele de aeroport) catre 14 destinatii externe operate cu avioane proprii in cadrul unei promotii". Pe parcursul derularii promotiei, destinatiile se vor schimba, de la o saptamana la alta. Numarul biletelor disponibile in cadrul acestei promotii variaza in functie de locurile disponibile si incarcatura curselor. Promotia "Maratonul de iarna" se aplica doar pentru zborurile cu plecare din Bucuresti, biletele dus-intors avand o perioada de sedere de minim 3 zile si maxim 14 zile.

"Promotia incepe cu rutele Bucuresti- Lyon si Bucuresti-Zurich iar biletele dus- intors vor putea fi cumparate pana pe data de 8 noiembrie 2009 si sunt valabile pentru calatorie (plecare din Bucuresti) in saptamana 2- 8 noiembrie". Astfel, pretul biletelor cu taxele de aeroport incluse este de 108 euro pe ruta Bucuresti- Zurich si de 114 euro pe ruta Bucuresti-Lyon. Tarom opereaza pe ruta Bucuresti- Lyon patru zboruri directe pe saptamana, in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica iar pe ruta Bucuresti -Zurich sunt operate sase zboruri pe saptamana, in zilele de luni, marti, miercuri, vineri, sambata si duminica.

La companii din segmentul low-cost, care opereaza pe aceasta destinatie, un bilet ajunge in medie sa coste 200-225 euro, cu taxele de aeroport incluse.