Chiriasii din Lakeview subinchiriaza din spatiile de birouri

Autor: Cristi Moga 27.10.2009

Cel putin unul dintre chiriasii cladirii de birouri Lakeview, aflata in constructie pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, cauta sa subinchirieze din spatiul contractat, creand astfel concurenta companiilor AIG/Lincoln si Black Sea Global care inca mai au spatii disponibile in imobil.

"Mai avem un etaj gol, cu o suprafata de circa 780 de metri patrati, pe care nu l-am inchiriat pana acum pentru ca ne-am concentrat in primul rand asupra constructiei, iar in plus unul dintre chiriasi a inceput sa subinchirieze din spatiu catre alte companii", a declarat Sven Lemmes, country manager al companiei AIG/Lincoln.

Compania americana investeste, alaturi de fondul Black Sea Global, controlat de Dinu Patriciu, aproximativ 50 de milioane de euro in constructia acestei cladiri care va avea o suprafata inchiriabila de 24.000 de metri patrati.

Contractele de inchiriere a spatiilor au fost semnate in urma cu cel putin un an, cand efectele crizei financiare nu erau la fel de puternice, iar companiile mizau inca pe cresteri ale afacerilor, precum si a numarului de angajati.

Acum insa multe companii au dat inapoi, reducand planurile de expansiune, motiv pentru care se afla in situatia de a subinchiria surplusul de spatii.

Aceste companii au obtinut, de regula, o chirie mica, in conditiile in care au inchiriat suprafete mari cu mult timp inainte ca imobilul sa fie construit, astfel ca pierderile cauzate de subinchirierea spatiilor ar putea fi destul de mici, in conditiile in care nivelul mediu al chiriilor a scazut.

Potrivit informatiilor din piata, principalii chiriasi ai cladirii Lakeview vor fi Colgate-Palmolive, firma de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers si banca Royal Bank of Scotland.

"Structura cladirii a fost finalizata, iar spre sfarsitul acestui an speram sa putem preda spatiile catre chiriasi, care sa inceapa amenajarea birourilor. Totusi, cred ca nu se va muta nimeni mai repede de februarie-martie in cladire", a mai spus Lemmes de la AIG/Lincoln.

Zona Barbu Vacarescu din Capitala este una dintre cele mai atractive pentru dezvoltatorii de cladiri de birouri, datorita accesului la metrou si legaturii bune catre centru si aeroporturile Aurel Vlaicu si Henri Coanda. Initial aici a fost construita cladirea Oracle Tower, iar in acest an a fost finalizat proiectul Floreasca Business Park.

In constructie se mai afla si imobilele Lakeview si Nusco Tower, iar intr-un stadiu incipient turnul SkyTower al companiei Raiffeisen Evolution.