Lantul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea

Autor: Mirabela Tiron 28.10.2009

Lantul hotelier Hilton, care este prezent in Romania prin hotelul de cinci stele controlat de George Copos in centrul Capitalei si unitatea din Sibiu, detinuta de Nicolae Minea, va afilia a treia unitate la Oradea, un hotel cu 147 de camere, in care actionarul, SIF Banat-Crisana, a investit in jur de 10 mil. euro.

Hotelul administrat de compania Calipso Oradea va opera sub brandul DoubleTree by Hilton, folosit de hoteluri clasate la patru si cinci stele.

"Consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana a hotarat semnarea contractului cu lantul hotelier Hilton. Hotelul va fi deschis in septembrie anul viitor", a declarat Rodica Clodnitchi, managerul de portofoliu in cadrul Sif Banat-Crisana.

Reprezentantii companiei anuntau initial ca hotelul va avea cinci stele, insa nu au confirmat daca aceasta clasificare ramane valabila.

Hotelul din Oradea va fi primul hotel care va aduce acest brand in Romania. Firma Calipso Oradea are afaceri de 2,2 mil. euro, potrivit datelor de pe mfinante.ro.

"Nu putem sa dezvaluim negocierile pe care le purtam decat dupa ce se semneaza contractele. Vom avea o conferinta de presa in curand", a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa.

Reprezentantii hotelului au fost asistati in procesul de afiliere de casa de avocatura Musat & Asociatii. "Contractul de management semnat ieri reafirma interesul lanturilor hoteliere internationale de a se extinde pe piata locala, in zone din afara Bucurestiului, insuficient dezvoltate pana acum", a spus Iuliana Craiciu, avocat asociat in cadrul Musat & Asociatii si coordonatorul echipei de proiect.