Constructorul sibian CON-A estimeaza afaceri cu minus 50 %

Autor: Laurentiu Cotu 29.10.2009

Constructorul CON-A din Sibiu, controlat de omul de afaceri Mircea Bulboaca, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 45 mil. euro, in scadere cu 50% fata de anul trecut, in principal ca urmare a sistarii mai multor lucrari in care grupul era implicat.

"Avem lucrari de peste 30 de milioane de euro care, datorita recesiunii economice, au fost sistate. Efectele crizei financiare sunt vizibile la nivelul investitiilor din domeniul constructiilor, investitii care s-au redus simtitor in aceasta perioada de timp", a declarat Mircea Bulboaca, presedintele grupului CON-A.

In primul semestru grupul CON-A a realizat o cifra de afaceri de 23 mil. euro, in scadere cu peste 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Oficialii CON-A spun ca afacerile grupului sunt puternic afectate de criza financiara datorita faptului ca majoritatea lucrarilor derulate pana in acest an proveneau din sectorul investitiilor private, in special lucrari de constructii pentru centrele comerciale.

"In conditiile in care statul nu sustine investitiile asa cum ar trebui sa o faca, a trebuit sa ne orientam foarte repede catre un alt gen de lucrari, lucru pe care l-am pus in practica si a dat rezultate", a declarat Bulboaca.

Cele mai importante firme din grup sunt compania CON-A, specializata in constructii civile si industriale, cu o pondere de 70% in afacerile consolidate, Unimat, care comercializeaza materiale de constructii, si ConAmbient, specializata in prelucrarea de otel-beton si tamplarie de aluminiu.

CON-A a incheiat contracte pentru lucrari de modernizare a aeroportului Sibiu, pentru constructia hotelului Ramada din Sibiu si a mai multor parcuri comerciale din Targu-Mures, Bacau, Braila, Sibiu si Deva si a reprezentantelor MAN de la Sibiu, Cluj si Bacau.

Grupul CON-A face parte din consortiul de firme care a castigat licitatia pentru constructia noului stadion municipal "Ioan Moina" din Cluj-Napoca, o investitie de 27 mil. euro. Potrivit reprezentantilor CON-A, lucrarile realizate de companie la stadionul din Cluj-Napoca vor reprezenta 10% din cifra de afaceri a grupului.

"Piata constructiilor inregistreaza o scadere de 40% fata de anul trecut, astfel ca asemenea tipuri de lucrari precum constructia stadionului din Cluj sunt foarte putine in aceasta perioada de criza", a spus Mircea Bulboaca.

Grupul CON-A are 550 de angajati, fiind efectuate de la inceputul anului 134 de disponibilizari.