Inchiderea aeroportului Baneasa pe timp de noapte ar putea scumpi biletele

Ziarul Financiar 29.10.2009

Restrictia de noapte impusa de aeroportul Baneasa va aduce operatorilor cresteri de costuri de cel putjn 15%, care s-ar putea regasi in preturile finale ale biletelor. Dar mai poate majora low-costul preturile cand toata lumea le reduce?

"Opinia noastra este ca o strategie preventiva - adica prudenta in acordarea autorizatiilor de constructie in zona Baneasa - ar fi fost mult mai potrivita. Autorizatiile din zona au fost date in cunostinta de cauza, stiind ca aeroportul este functional si noi nu am fost consultati".

Managementul Blue Air este destul de nemultumit cu privire la restrictia pe care aeroportul Baneasa a decis sa o puna in aplicare de la sfarsitul lunii octombrie. Astfel, niciun avion mai greu de 50 de tone nu va mai putea decola sau ateriza intre orele 22.00 si 7.00 de pe aeroportul construit inainte de 1990 langa Bucuresti, dar care a devenit parte integrata a orasului in anii 2000.

Cititi mai multe despre efectele restrictiilor de zbor pe timpul noptii pe aeroportul Baneasa pe www.businessmagazin.ro.