Patronii din industria alimentara au intrat in alerta. Angajatii, obligati sa declare daca sunt bolnavi de gripa sau sunt arsi la leafa

Ziarul Financiar 01.11.2009

Chiar daca inca nu se confrunta cu probleme, patronii din industria alimentara sunt preocupati de prevenirea raspandirii virusului gripal pandemic A-H1N1. Cei care se ocupa de cresterea porcilor, prelucrarea si comercializarea produse din carne si-au pus demult la punct un sistem de a preveni imbolnavirea angajatilor cu gripa A-H1N1, scrie Gandul.

"Noi am fost de mult in alerta si am luat masuri de prevenire. Angajatii efectueaza controale periodice si sunt obligati sa declare daca sunt bolnavi. In caz contrar li se aplica sanctiuni precum taierea bonurilor de masa timp de o luna sau 10% scadere din salariu timp de trei luni. Dar pana acum nu au fost astfel de cazuri si speram nici sa nu fie", a declarat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc. Cititi mai mult pe www.gandul.info