Un bucurestean din cinci a trecut deja prin Cotroceni Park

Autori: Cristi Moga , Mihaela Popescu 01.11.2009

Circa 380.000 de oameni au trecut in primele patru zile de la deschidere pragul mallului AFI Palace Cotroceni, afluxul de oameni depasind asteptarile proprietarilor mallului si acutizand blocaje in traficul din zona Eroilor - Drumul Taberei, in special in orele serii.
"In prima zi am avut 82.500 de vizitatori, in a doua si a treia au fost aproape 95.000 de oameni, iar astazi (duminica), la cum merg lucrurile pana acum (ora 15.00 - n.red.), cred ca am putea atinge 100.000 de vizitatori", a declarat Israel Visel, directorul mallului AFI Palace Cotroceni.
Spre comparatie, Baneasa Shopping City, care era cel mai mare mall din Bucuresti pana la deschiderea proiectului Cotroceni, a atras in primele trei zile de functionare, in aprilie 2008, 120.000 de vizitatori, respectiv o medie de 40.000 de oameni pe zi.
Mallul a atras atat cumparatori, cat si simpli curiosi, care au venit sa vada cel mai mare mall de pe piata locala. Reprezentantii companiei AFI Europe, dezvoltatorul proiectului de 300 mil. euro, nu au putut oferi cifre legate de vanzarile comerciantilor, dar spun ca acestia s-au aratat multumiti.

Real, record de vizitatori
Reprezentantii retelei de hipermarketuri Real, cel mai mare chirias al proiectului Cotroceni Park, au declarat ca unitatea din mall a inregistrat in ziua inaugurarii cel mai mare numar de clienti din cadrul vreunui magazin de pe piata locala, fara a da mai multe detalii. Real opereaza in total trei hipermarketuri in Capitala si alte 19 magazine in tara.
Pentru a face fata numarului mare de vizitatori, reprezentantii mallului au decis de cateva luni ca terenul pe care este prevazuta constructia mai multor cladiri de birouri sa fie folosit pentru parcare, suplimentand astfel spatiul cu circa 800 de locuri, pe langa cele 2.500 din parcarea subterana si supraterana.
AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall de pe piata locala, avand o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp si chiriasi precum Real, Zara, C&A, Humanic, Waikiki, Deichmann, Domo, KFC, Nordsee operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschide si o sala 3D IMAX.