Fonduri de 2,6 mil. € pentru constructia unui abator

Autor: Adriana Rosoga 01.11.2009

Producatorul de carne si preparate din carne de pasare Flavoia din Salonta, judetul Bihor, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de circa 6,3 mil. euro, va primi fonduri europene de 2,6 mil. euro pentru constructia unui abator de pasari.
"Anul acesta Flavoia a inaugurat inca doua ferme cu o capacitate de 175.000 de pui de carne in judetul Bihor respectiv 55.000 de capete pui in judetul Salaj. Tot in 2009 au inceput lucrarile la un proiect depus in decembrie anul 2008 cu fonduri europene (50%) in valoare totala de 4,5 milioane de euro", spune Pop Flaviu Bogdan, assistant manager al Flavoia si care detine 7% din actiunile firmei. Majoritatea actiunilor, 93%, sunt detinute de Pop Stelian Marin. Proiectul "Constructie abator pasari Salonta" depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", are o perioada de implementare de sase luni, iar termenul de finalizare este luna martie 2010. "Noul abator va avea o capacitate de sacrificare de 2.000 de pui pe ora, activitatea de abatorizare urmand a se efectua la standarde europene", au spus reprezentantii firmei. Compania produce carne de pasare congelata sau refrigerata, oua de consum si furaje pentru cresterea pasarilor.
Flavoia a fost infiintata in anul 1998, avand ca obiect principal de activitate cresterea pasarilor. Activitatea firmei a demarat cu trei angajati, astfel incat azi numarul acestora a ajuns la 300 de persoane.