Pierderile Alcatel-Lucent s-au adancit la 182 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 01.11.2009

Grupul de telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat o pierdere de 182 mil. euro in trimestrul al treilea, comparativ cu un rezultat negativ de 40 mil. euro in perioada similara din 2008, dupa ce climatul economic dificil i-a afectat veniturile.
Alcatel-Lucent a raportat venituri de 3,7 mld. euro in iulie-septembrie, in scadere cu 9,3% fata de aceeasi perioada din 2008.
Pierderea din trimestrul al treilea este al doisprezecelea rezultat negativ al grupului in urma impactului reducerii cheltuielilor de catre principalii clienti si a concurentei din partea produselor mai ieftine ale companiilor chineze.
Veniturile companiei din Europa au scazut cu 13% in T3, pe fondul reducerii investitiilor de catre operatori. "Operatorii telecom asteapta sa castige clienti si abia dupa aceea investesc in retea. De asemenea, multe companii au prea multi oameni si de aceea cumpara echipamente si le instaleaza singuri, fara servicii de la noi - dar speram ca este ceva temporar", a explicat Ben Verwaayen, CEO al Alcatel-Lucent.
Alcatel nu a oferit detalii privind evolutia businessului din Romania. Anul trecut compania a obtinut pe piata locala afaceri de 192 mil. euro si un profit net de 29,6 mil. euro.
Ca parte a unui program global de reducere a costurilor, compania va transfera o parte din angajatii din Romania - cateva sute, conform presei franceze - in firme create impreuna cu alte companii, printre care si HP.
Anul trecut numarul mediu de angajati ai Alcatel-Lucent in Romania a fost de 1.334, conform Ministerului Finantelor.