Endava va angaja 25 de softisti in Bucuresti

Autor: Laurentiu Cotu 01.11.2009

Compania Endava din Cluj-Napoca, parte a grupului britanic Endava, specializata in furnizarea de servicii IT de business pentru aplicatii financiare, telecomunicatii, media si tehnologia IT, a anuntat ca va incheia anul in curs cu o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, dupa ce compania estimase initial vanzari de aproximativ 4 mil. euro pentru 2009.
"In contextul unui declin economic am reusit sa mentinem parteneriatele cu clientii nostri, aspect care a determinat mentinerea afacerilor Endava pe un trend pozitiv", a declarat pentru ZF Transilvania Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est.
Compania Endava detine sedii la Bucuresti, Iasi, si doua centre la Cluj, oficialii firmei anuntand ca intentioneaza extinderea activitatilor si pe pietele de IT din Targu-Mures, Craiova sau Galati.
"In trei ani, de cand sunt prezenti in Romania, am deschis patru sedii in trei dintre centrele IT cele mai importante din tara, Bucuresti, Cluj si Iasi, si au avut un ritm de crestere anual de 40%-60%. In momentul de fata grupul Endava dispune de 500 de angajati, dintre care 160 numai in Romania", a spus Marian V. Popa.
Pe fondul cresterii numarului de clienti din sectorul financiar-bancar, Endava a infiintat in luna iunie a acestui an o divizie de consultanta in Bucuresti si intentioneaza ca anul viitor sa angajeze 25 de oameni pentru centrul din Capitala.
Din portofoliul de produse al companiei fac parte, printre altele, solutiile IT Equitas, soft pentru managementul fondurilor de investitii, BankIT!, software pentru activitatile de gestionare a creditelor ipotecare, iBank, un sistem integrat pentru managementul activitatii IFN-urilor, si solutia software SMS Communicator.