Calculele lui Oprescu: Daca nu intru in turul doi, 80% din voturile mele merg la Basescu

Ziarul Financiar 02.11.2009

Candidatul independent la Presedintie Sorin Oprescu a declarat ieri ca in cazul in care nu va ajunge in turul doi, nu-si va indemna electoratul sa voteze cu Mircea Geoana sau cu Traian Basescu.
El a adaugat ca, potrivit unor studii pe care le-a comandat, 80% din romani vor vota cu Traian Basescu in al doilea tur, in cazul in care l-ar sprijini pe candidatul PSD, Mircea Geoana. De asemenea, in cazul in care candidatul PNL Crin Antonescu l-ar sustine pe Geoana in turul doi, atunci 15% din voturile electoratului liderului liberal s-ar duce spre Basescu. "In niciun caz nu voi da voturile nici lui Basescu, nici lui Geoana, dar voi merge la vot, pentru ca sunt primar. Daca as vrea sa-l sprijin pe Geoana, 80% din electoratul pe care am reusit si voi reusi sa-l fidelizez, conform analizelor, pleaca la Basescu. La fel s-ar intampla si la Crin Antonescu. Daca el va recomanda electoratului lui sa-l voteze pe Geoana, 15% din acesta tot la Basescu se duce", a afirmat Sorin Oprescu intr-un comunicat.
Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat la finele saptamanii trecute ca are intentia de a negocia cu Sorin Oprescu o retragere a acestuia din cursa pentru prezidentiale si sprijinirea sa la prezidentiale, daca lucrurile decurg "intr-o anumita maniera catre finalul campaniei".
Oprescu a negat iesirea din cursa si a declarat ca ar negocia iesirea din cursa prezidentiala a lui Antonescu. "Retragerea cui? Da, sunt deschis la orice discutie legata de retragerea lui Crin", a declarat Oprescu.