Cursuri pentru 180 de antreprenori cu 0,5 mil. € de la UE

Autor: Adriana Rosoga 02.11.2009

Firma Carpediem Technologies din Bucuresti, cu afaceri de peste 5.300 de euro, va primi fonduri europene in valoare de 2,3 mil. lei (540.000 de euro) pentru a sustine cursuri de pregatire pentru cei care doresc
sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale.
"Proiectul este destinat persoanelor de orice varsta, cu initiativa, care doresc sa infiinteze o intreprindere, precum si intreprinzatorilor care vor sa-si puna in aplicare ideile, talentul, creativitatea si energia in proiecte inovatoare si artistice", spune Georgiana Onuc, coordonatorul proiectului "Antreprenor Club", initiat si organizat de Carpediem Technologies si Project Management Solutions.
Compania a depus anul trecut proiectul "Entrepreneur start - Romanian Artisans and Inventors Workshops" prin care urmeaza sa instruiasca 180 de persoane in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).
Proiectul are o valoare totala de 2,5 milioane de lei (590.000 de euro) si se va desfasura in perioada noiembrie 2009 - octombrie 2010, urmand a se constitui 12 grupe de participanti, fiecare grupa avand parte de o luna de pregatire.
Trainingurile se vor desfasura in Constanta, Galati si Tulcea, iar participantilor care nu locuiesc in localitatile cu centre de trainig le sunt asigurate costurile deplasarii.
"Vom premia cele mai bune planuri de afaceri pe care le vom sustine financiar. Obligatia antreprenorilor care vor obtine aceste premii este ca in maxim 6 luni sa-si infiinteze firma cu domeniul prevazut prin proiectul pe care il va realiza in timpul cursului."

Cine ia banii:
Compania: Carpediem Technologies, Bucuresti
Obiect de activitate: activitati profesionale, stiintifice si tehnice
Proiectul: "Entrepreneur start - Romanian Artisans and Inventors Workshops"
Valoarea totala a proiectului: 590.000 de euro
Suma pe care o primesc de la UE: 540.000 de euro
Cifra de afaceri in 2008: 5.300 de euro