George Padure cere insolventa unei firme detinute de el cu datorii de 18 mil. euro

Autor: Cristi Moga 03.11.2009

Omul de afaceri George Padure, fost primar al sectorului 1 din Capitala, a solicitat intrarea in insolventa a firmei Sigma Proiect Development, ale carei datorii se ridicau la 18 milioane de euro la sfarsitul anului trecut, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.
Aceata firma, controlata de catre fostul primar si un grup de investitori belgieni, intentiona sa dezvolte un proiect cu circa 1.500 de locuinte in Colentina - Sigma Residence & Gardens - care a fost oprit in noiembrie 2008.
"Achizitia terenului din Colentina a fost finantata atat din fonduri proprii, cat si de la banca. Avem si datorii in cadrul grupului nostru, a caror plata vrem sa o amanam, de aceea am cerut reorganizarea", a declarat Padure.
Potrivit agentiei Mediafax, Padure a platit 14 mil. euro in urma cu trei ani pentru terenul de 33.000 mp din Colentina.
Pe site-ul Tribunalului Municipiului Bucuresti este publicata si o decizie de intrare a firmei in "faliment prin procedura simplificata", datand de la 1 octmbrie 2009, respectiv fara sansa de a se reorganiza, dar Padure spune ca aceasta decizie este gresita. "A fost o prima cerere pentru o solutie simplificata, dar apoi am depus o noua cerere pentru reorganizare, al carei raspuns nu a fost redactat inca", spune Padure.
Potrivit deciziei de pe site-ul tribunalului, lichidator a fost desemnat Georgica Ioan, care spune ca nu a fost inca instiintata de catre tribunal despre acest caz de lichidare si ca este posibil ca firma sa intre in reorganizare, atata timp cat a fost formulata o noua cerere.
Padure nu a dorit sa mentioneze care este banca prin intermediul careia a finantat achizitia terenului, unde intentiona sa construiasca 12 blocuri cu 13 etaje, in urma unei investitii de peste 200 mil. euro. "Datorii de 18 mil. euro nici nu sunt mari, tinand cont ca vorbim de o investitie de 200 de milioane de euro", considera Padure.
Omul de afaceri a mai dezvoltat proiectul Metropolis din zona Bucurestii Noi, format din 274 de apartamente.