Marea Britanie se bucura de decizia General Motors de a opri negocierile pentru vanzarea Opel

Ziarul Financiar 04.11.2009

Decizia-surpriza luata de producatorul american de automobile General Motors de a opri vanzarea Opel companiei canadiene Magna a fost intampinata de sindicatele din Marea Britanie ca fiind una "fantastica", informeaza

The Telegraph

.

"Decizia este in viziunea mea una fantastica si o decizie corecta pentru General Motors. Nu este niciun motiv logic pentru ruperea companiei. Consider ca este decizia corecta in ciuda intelegerii la care am ajuns cu Magna", a declarat Tony Woodley, secretarul general al sindicatului Unite, care reprezinta si muncitorii din cadrul diviziei Vauxhall, care ar fi riscat reduceri puternice de personal in cazul vanzarii diviziei europene Opel/Vauxhall catre Magna.

O conventie a fost stabilita intre secretarul britanic pentru mediul de afaceri Mandelson, Unite si Magna. Cu toate acestea Mandelson nu ar fi fost inca pregatit pentru a sustine cu cateva sute de milioane de lire sterline mentinerea locurilor de munca ale britanicilor angajati la Vauxhall, compania riscand totusi o restructurare puternica in urma vanzarii catre Magna.