Strauss-Kahn: Acordul cu Romania decurge normal, intarzierea este cauzata de schimbarea guvernului

Ziarul Financiar 08.11.2009

Acordul Fondului Monetar International (FMI) cu Romania decurge normal, intarzierea fiind cauzata de schimbarea guvernului, a declarat pentru postul de televiziune Reuters directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, adaugand ca nu este ingrijorat in mod special de acest program, informeaza Mediafax.

"In cazul Romaniei este un program normal. Binenteles ca este o schimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu am nicio grija deosebita in privinta acestui program", a declarat seful FMI, prezent sambata la o reuniune a G20.

Alegerile prezidentiale au determinat FMI sa amane evaluarea pentru a treia transa a imprumutului destinat Romaniei, dupa ce guvernul a fost demis de Parlament, noteaza Reuters.

O misiune a FMI s-a aflat pana vineri in Romania, pentru evaluarea acordului de finantare, inainte de acordarea celei de-a treia transe, de circa 1,5 miliarde euro, a imprumutului. Transa respectiva urma sa fie accesata in decembrie, dar sunt putine sanse ca acest lucru sa se intample, conform Fondului.