Seful celei mai mari banci de investitii din lume: "Bancherii duc la indeplinire lucrarea lui Dumnezeu"

Ziarul Financiar 08.11.2009

Lloyd Blankfein, presedintele si directorul executiv al celei mai mari banci de investitii din lume, Goldman Sachs, a declarat ca bancherii duc la indeplinire "lucrarea lui Dumnezeu", conform publicatiei britanice The Telegraph.

Blankfein, fiu al unui postas din Brooklyn, considera ca bancile au un "rol social", argumentand ca revenirea pe profit a bancilor si bonusurile acordate de acestea ar trebui intampinate cu bucurie, fiind dovada faptului ca economia revine pe crestere.

Intr-un interviu acordat Sunday Times, acesta a declarat: "Suntem foarte importanti. Ajutam companiile sa se dezvolte prin sustinerea pe care o acordam in strangerea de capital. Companiile care se dezvolta aduc bogatie. Aceasta, la randul ei, permite oamenilor sa aiba slujbe care duc la o continuare a dezvoltarii si la mai multa bogatie. Avem un rol social".

Desi declara ca ii intelege pe oamenii care sunt furiosi pe actiunile bancherilor, acesta spune ca "Toti ar trebui sa fie fericiti. Companiile vor din nou sa creasca si sa obtina bani. Aici intervenim noi. Poate ca sistemul financiar ne-a adus la criza dar tot el ne va scoate din ea", a mentionat bancherul.