Fostul vicepresedinte al CrisTim, recrutat de Pepsi Americas

Autor: Diana Tudor Stoica 08.11.2009

Gabriel Alexandru, 40 de ani, cel care a condus in ultimii cinci ani procesul de reorganizare al producatorului de mezeluri CrisTim, a fost recrutat de Pepsi Americas (imbuteliatorul Pepsi) pe o pozitie de director de vanzari.
Din aceasta pozitie, Alexandru ii va raporta direct directorului general al companiei, americanul Mike Holmes.
Gabriel Alexandru a lucrat in cadrul grupului CrisTim din anul 2004 pana in luna mai a acestui an, cand a decis sa paraseasca businessul producatorului de mezeluri din Capitala pe care il coordonase timp de cinci ani din pozitia de vicepresedinte.
Gabriel Alexandru nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta informatia.
Reprezentantii Pepsi Americas Romania au confirmat numirea lui Gabriel Alexandru. Ei au precizat ca americanul Steve Graham, care a lucrat pana acum pe pozitia de director de vanzari, a ramas in companie urmand sa se ocupe de strategia comerciala a Pepsi Americas.
Absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Alexandru a lucrat timp de aproximativ un an ca asistent universitar inainte de a intra in business. A urmat apoi un job in cadrul Elvila si altul intr-o companie americana care avea relatii contractuale cu Sidex Galati. Cea de-a doua experienta, in industrie, l-a impins definitiv in industria bunurilor de larg consum.
S-a angajat in 1997 la filiala locala a producatorului de tigarete British American Tobacco, unde a evoluat de pe pozitia de area sales provider pana la trade and marketing director, cu un loc in board-ul de conducere al companiei.
Pepsi Americas a finalizat anul trecut cu afaceri de 202 mil. euro si profit net de 36 de milioane de euro, in timp ce businessul consolidat al CrisTim s-a ridicat in 2008 la 120 de milioane de euro.