Dascalu: In Timisoara nu mai e loc de malluri 3-4 ani

Autor: Cristi Moga 09.11.2009

Omul de afaceri Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar de centre comerciale de pe piata locala, cu patru malluri in portofoliu, va deschide joi la Timisoara cel mai mare mall din afara Capitalei, ca urmare a finalizarii extinderii proiectului Iulius Mall, inaugurat initial in 2005.

"Cred ca pentru urmatorii trei-patru ani, ca sa nu spun cinci, acest mall este suficient pentru piata din Timisoara. Proiectul a devenit unul regional, motiv pentru care aveam nevoie de extinderea parcarii cu inca 1.000 de locuri, in special pentru zilele de weekend", a declarat pentru ZF Iulian Dascalu.

Omul de afaceri a investit 60 de milioane de euro pentru extinderea proiectului la o suprafata inchiriabila de 64.000 de metri patrati si peste 2.000 de locuri de parcare, acesta urmand sa devina cel mai mare mall din afara Capitalei, devansand proiectul Polus Center din Cluj, detinut de Immoeast.

Investitia totala in Iulius Mall Timisoara a ajuns la 105 milioane de euro, in timp ce veniturile din chirii se vor ridica la 900.000 de euro lunar, fara TVA, respectiv aproape 11 mil. euro anual.

Printre noii chiriasi de la momentul inaugurarii extinderii se numara Intersport, Oltre, Bebeloo sau Segafredo, hipermarketul Auchan, precum si un spatiu nou de joaca pentru copii, in timp ce Zara, Altex, Musette sau Starbucks au inaugurat deja noile unitati.

"A fost mai greu sa inchiriem spatiile decat pentru alte proiecte, tinand cont ca sunt alte conditii de piata, dar avem un grad de ocupare de 96% al mallului. Daca nu l-am fi inchiriat, nu l-am fi deschis", mai spune Dascalu.

Antreprenorul detine patru centre comerciale sub brandul Iulius Mall in Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava, care i-au adus venituri din chirii de 19 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an.

Extinderea Iulius Mall Timisoara este ultima inaugurare de spatii comerciale moderne pe piata locala in acest an, dupa ce mai multe proiecte au fost amanate din lipsa chiriasilor sau a finantarilor bancare.