Hilton va aduce un expat sa conduca hotelul Doubletree din Oradea

Autori: Mirabela Tiron , Dan Simai 09.11.2009

Grupul hotelier Hilton, care a semnat ieri un contract de management cu SIF Banat Crisana pentru un hotel cu 147 de camere din Oradea, ar putea aduce un manager strain la conducerea operatiunilor hotelului din 2010, cand unitatea va deveni functionala.



"Deocamdata nu a fost desemnata o persoana anume, dar dupa toate probabilitatile in prima faza acesta va fi condus de un manager din strainatate", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Ionescu, consultant in cadrul Fivestar Hospitality.

Hilton, care este prezent in Romania prin hotelul de cinci stele controlat de George Copos in centrul Capitalei si unitatea din Sibiu, detinuta de Nicolae Minea, afiliaza astfel a treia unitate la Oradea.

Hotelul administrat de compania Calipso Oradea va opera sub brandul DoubleTree by Hilton, folosit de hoteluri clasate atat la patru, cat si la cinci stele.

"Daca nu m-as fi ocupat de sase ani de operatiunile Hilton din Romania, nu as fi aflat de acest oras minunat", a spus Didier Martin, vicepresedintele operatiunilor internationale ale Hilton din Austria si estul Europei.

Investitia in hotel va fi de 15 milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro provin de la actionari, iar restul vor fi credite bancare si surse proprii ale dezvoltatorului, potrivit Mediafax.

Didier Martin spune ca grupul hotelier Hilton va incheia pe profit anul acesta operatiunile din Romania desfasurate prin unitatea din Bucuresti.

"Hilton Bucuresti a inregistrat anul acesta un grad de ocupare de 65%, in scadere cu 3% fata de anul trecut, dar in mod cert este pe profit si cu o majorare a cotei de piata", a declarat Martin, prezent ieri la Oradea.

Prezent la eveniment, Ioan Cuzman, directorul general al SIF Banat-Crisana, proprietarul viitoarei unitati hoteliere, a spus ca unitatea de la Oradea a fost aleasa datorita apropierii de zona turistica a Muntilor Apuseni si de traseul viitoarei autostrazi construite de Bechtel. "Hilton este un brand important care va ridica valoarea orasului Oradea", a spus Cuzman. Firma Calipso Oradea, care are sase unitati de alimentatie publica, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro, potrivit datelor de pe mfinante.ro.

Hilton a semnat si pentru al treilea brand

Lantul Hilton a semnat recent pentru aducerea unui nou brand in Romania, in afara Hilton si Doubletree, noul hotel fiind construit in afara Bucurestiului, a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa si Asia. "Am semnat recent pentru aducerea unui al treilea brand in Romania, in afara Hilton si Doubletree. Vom anunta in urmatoarea perioada numele proprietarului si al brandului cu care intram pe piata", a spus Cristea. In afara Hilton si Doubletree, din portofoliul Hilton mai fac parte brandurile Conrad Hotels & Resorts, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, Waldorf Astoria si Waldorf Astoria Collection, precum si Home2 Suites by Hilton. Mediafax