Negoita a venit cu o lista, Parlamentul il trimite la plimbare

Autor: Doina Anghel 09.11.2009

Vicepresedintele PD-L Liviu Negoita, cel de-al doilea premier desemnat de Traian Basescu dupa demiterea lui Emil Boc de catre Parlament, a prezentat ieri lista guvernului sau, in conditiile in care sefii camerelor legislative pun la punct un plan complicat astfel incat sa nu fie votat inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Pe ultima suta de metri inainte de "vacanta" de campanie electorala, deputatii si senatorii se pregatesc sa voteze modificarea legii de functionare a Guvernului, astfel incat sa permita cabinetului interimar al lui Emil Boc sa trimita Parlamentului legea bugetului de stat pe 2010, nemaiexistand astfel obligatia instalarii unui guvern "plin".

In guvernul lui Negoita, care nu are nicio sansa sa ajunga sa fie votat in Parlament, au ajuns trei nume noi fata de cel al lui Lucian Croitoru, care a fost respins saptamana trecuta. Este vorba de Gabriel Oprea (fost sef al PSD Ilfov), care a fost propus la Interne, de deputatul PD-L Valeriu Tabara, propus la Agricultura, si de Cristian Anton Irimia, fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii si un apropiat al liderului PD-L Gheorghe Flutur.

Lista guvernului Negoita