Internet Corp, vanduta dupa un an de negocieri

Autor: Ioana David 10.11.2009

Negocierile pentru vanzarea unui pachet de actiuni din firma de media Internet Corp, care detine mai multe site-uri de stiri, din domeniul financiar si pentru femei, au inceput in urma cu un an si s-au purtat cu patru -cinci parti interesate.

In final, fondul de investitii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din actiuni pentru circa 2 mil. euro, potrivit unor surse din piata.

3TS Cisco Growth mai detine un pachet minoritar de actiuni in cadrul producatorului de software Gecad. 3TS mai detine actiuni prin intermediul altor fonduri pe care le administreaza la operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea, unde este in negocieri pentru un exit, dar si la firma de salubritate Romprest.
Internet Corp detine mai multe site-uri media printre care wall-street.ro, 9am.ro si kudika.ro si este controlata de oamenii de afaceri Liviu Dumitrascu, Daniel Tataru si Mihai Seceleanu, care vor incasa procente egale in urma tranzactiei.

"Actionarii au vandut pentru o dezvoltare mai rapida si mai agresiva a afacerii", au spus surse din piata care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
Firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 mil. euro si 51 de angajati. Doi dintre actionari, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar au vandut 30% din actiunile site-ului de recrutare eJobs pentru 4,2 mil. euro catre fondul de investitii Tiger Global Management in 2007.
Consultantii vanzatorilor au fost casa de investitii Capital Partners, si firma de avocatura Pacuraru & Asociatii, in timp ce de partea cumparatorului a stat RTPR Allen & Overy.

Piata locala de fuziuni si achizitii (M&A) a fost practic inghetata anul acesta. Recent, o alta tranzactie supriza a fost vanzarea site-ului de anunturi auto autovit.ro, care a fost cumparata de gigantul Naspers, una dintre cele mai mari companii media din lume pentru 4,7 mil. euro. In urma acestei tranzactii patru romani au incasat peste un milion de euro fiecare: Cornel Parvu, Florea Parvu, Florian Nila si Irina Nila. O alta tranzactie din piata online de anul acesta a fost preluarea de catre Asesoft Distribution a 51% din actiunile retailerului online eMag, pentru suma de 10 mil. euro.