GTC si-a majorat participatia la birourile City Gate

Autor: Cristi Moga 15.11.2009

Compania israeliana Globe Trade Center (GTC), care a construit si vandut cladirile de birouri Europe House si America House din Bucuresti, a ajuns sa detina 59% din turnurile de birouri City Gate, situate in Piata Presei Libere, ca urmare a unei achizitii de cateva milioane de euro.

"Criza financiara a adus oportunitati pentru GTC in consolidarea participatiilor prin cumpararea de actiuni de la actionarii minoritari. Recent compania a cumparat actiuni la proiectul City Gate din Bucuresti si Galleria Burgas din Bulgaria, devenind astfel actionar cu o cota de 59%, respectiv 100% in aceste proiecte. In cele doua achizitii au fost investiti aproximativ 12 mil. euro", se arata intr-un raport al companiei. Partenerii companiei in acest proiect care a implicat o investitie de peste 100 mil. euro sunt firmele elene Pantechniki si Bluehouse, dar in raport nu este prezentata situatia exacta a actionariatului nici de dinainte, nici de dupa tranzactie.

Constructia cladirilor City Gate a fost finalizata, imobilele cu o suprafata inchiriabila de 44.000 de metri patrati reprezentand unul dintre cele mai mari proiecte de birouri finalizate in acest an.

"In trimestrul trei din acest an am obtinut permis de ocupare pentru ambele turnuri din City Gate. (...) Principalii chiriasi ai City Gate includ Romtelecom, Millennium Bank, Microsoft, Autoitalia, Hoffman LaRoche, Knauf si Globay Eye. In prezent, aproximativ 75% din spatiile de birouri si retail au fost inchiriate", potrivit reprezentantilor GTC.

Compania israeliana mai detine pe piata locala trei centre comerciale sub brandul Galleria, in Suceava, Piatra Neamt si Buzau si dezvolta ansamblurile rezidentiale Rose Garden si FeliCity din Bucuresti, dar si terenuri destinate constructiei unor centre comerciale Galleria.