Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 16.11.2009

Jumatate din companiile britanice vor mentine salariile inghetate si in 2010

Jumatate din angajatorii britanici intentioneaza ca si in 2010 sa mentina salariile inghetate, masura similara celei din acest an, decizie ce indica nivelul redus de incredere pe care jucatorii il au puterea economiei de a-si reveni. Patruzeci si sapte la suta dintre organizatii, cele mai multe din sectorul privat au anuntat ca vor ingheta salariile, potrivit celui mai recent studiu realizat de grupul angajatorilor CBI si de compania de consultanta in recrutare Harvey Nash.

Autoritatea de Servicii Financiare din Marea Britanie va avea puteri sporite

Companiilor financiare care se abat de la regulile ce guverneaza sectorul urmeaza sa le fie interzisa implicarea in anumite sectoare de activitate de catre Autoritatea de Servicii Financiare care va fi investita cu noi puteri. Noile masuri vor fi facute publice in aceasta saptamana, la discursul Reginei, si fac parte dintr-un plan mai amplu care urmeaza sa stabileasca si unele reguli pentru acordarea de bonusuri.

Obama nu vrea sa incheie un tratat la Copenhaga

Barack Obama a fost de acord duminica ca Summit-ul de la Copenhaga sa nu se incheie cu un acord legal privind incalzirea globala, insa a lasat o portita deschisa pentru ca la conferinta privind schimbarea climatica sa se poata incheia un acord important.