Utilaje de prelucrare a marmurei cu bani de la UE

Autor: Adriana Rosoga 17.11.2009

Compania Marmura Product din Craiova, judetul Dolj, care produce, distribuie si comercializeaza marmura, granit si travertin (piatra naturala utilizata pentru pavarea curtilor sau aleilor - n.r.) si care anul trecut a rulat afaceri de 367.000 de euro, va achizitiona sapte utilaje pentru prelucrarea si fasonarea marmurei pentru care va primi fonduri nerambursabile de peste 1,3 mil. lei (circa 300.000 de euro la un curs de 4,3 lei).

Firma, care activeaza pe piata locala din 1997, a depus anul trecut proiectul "Cresterea capacitatii de productie prin achizitionarea de echipamente eco-eficiente de prelucrare a marmurei" in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), "Un sistem inovativ si eco-eficient de productie", care are o valoare totala de 1,9 mil. lei (442.000 de euro).

"Am semnat contractul pe 3 august 2009 cu Ministerul pentru IMM, iar perioada de implementare era prevazuta la noua luni. Din cauza conditiilor economice actuale, am solicitat prelungirea perioadei de implementare la un an si jumatate", spune Mihai Bardinici actionarul Marmura Product.

Implementarea proiectului va consta in achizitionarea de echipamente pentru prelucrarea marmurei astfel incat sa fie inlocuite liniile de utilaje ale companiei.

"Vrem sa achizitionam sapte tipuri de echipamente necesare pentru prelucrarea si fasonarea marmurei. Vom inlocui doua utilaje pe care le avem de 15 ani si vom completa liniile de productie", precizeaza Mihai Bardinici. In prezent firma se afla in perioada de contractare. "Urmeaza sa intocmim caietul de sarcini. Vom achizitiona utilaje in etape si le vom lua de la companiile care ne vor oferi cel mai bun pret. Din pacate, fata de anul trecut preturile nu sunt mai mici." Compania are circa 20 de angajati.

Cine ia banii:

Compania: Marmura Product din Craiova, judetul Dolj

Obiect de activitate: productie, distributie si comercializare marmura, granit si travertin

Proiectul: "Cresterea capacitatii de productie prin achizitionarea de echipamente eco-eficiente de prelucrare a marmurei"

Valoarea totala a proiectului: 442.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: peste 300.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 368.000 de euro