Turismul, in vizorul actionarilor MedLife

Autor: Ioana David 16.11.2009

Familia Marcu, care a vandut 29% din actiunile operatorului de servicii medicale MedLife, va investi in urmatorii ani in finalizarea hotelului pe care il detine in Bulgaria si in relansarea unui proiect de lux din Delta Dunarii.

"Hotelul din Bulgaria trebuie finalizat, dar ne gandim si la proiectul rezidential (din Delta Dunarii care a fost suspendat - n.red.). Nu o sa dam insa drumul la motoare imediat", a spus Mihai Marcu, presedintele consiliului de administratie al MedLife.

Proprietarii MedLife au achizitionat in 2007 un hotel in Bulgaria pentru circa 70.000 de dolari, iar finalizarea necesita fonduri de peste 500.000 de euro. De asemenea, ei analizeaza posibilitatea reluarii unui proiect de lux in valoare de 3-4 mil. euro in Delta Dunarii, suspendat in acest an din cauza numarului prea mic de cereri. Planurile sunt facute pentru 39 de case si un club.

Familia Marcu mai detine si businessul de ambarcatiuni NauticLife, iar pe lista de investitii este trecut si un showroom in Tulcea si "foarte probabil" unul in Constanta. SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, a preluat 36,25% din actiunile MedLife intr-o tranzactie de peste 20 mil. euro.