Grawe face profit de 1,8 mil. euro la afaceri in scadere cu 11%

Autor: Ciprian Botea 17.11.2009

Grawe, companie a grupului austriac Grazer Vesicherung, specializata pe asigurari de viata, a incheiat primele noua luni cu un profit net de 7,6 mil. lei (1,8 mil. euro), fata de o pierdere in perioada similara din 2008, in conditiile in care primele brute subscrise au scazut cu 11%, pana la 57,2 mil. lei.

"Obtinerea acestui rezultat se datoreaza imbunatatirii profitului obtinut din investitii pe fondul stabilizarii pietei de capital si al nivelului ridicat al dobanzilor de pe piata. La aceasta se adauga si masurile de reduceri de cheltuieli", au notat reprezentantii Grawe.

Daunele platite in intervalul ianuarie-septembrie 2009 au totalizat 1,35 milioane de lei, comparativ cu 3,86 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Companiile de asigurari de viata s-au confruntat, de la inceputul acestui an, cu foarte multe iesiri din portofoliu concomitent cu scaderea numarului de polite incheiate, dar reprezentantii Grawe se asteapta ca situatia sa se stabilizeze in perioada urmatoare.

"Preconizam ca nivelul iesirilor din portofoliu sa stagneze pana la sfarsitul anului, iar vanzarile de polite noi sa revina la nivelul ultimelor luni ale anului trecut incepand cu primul trimestru din 2010."