Visoiu intra in clubul celor care au dezvoltat peste 1.000 de locuinte

Autor: Cristi Moga 18.11.2009

Compania de dezvoltare imobiliara Conarg, controlata de omul de afaceri pitestean Valentin Visoiu, a finalizat cel de-al doilea ansamblu rezidential de mari dimensiuni din Bucuresti - Rasarit de Soare in cartierul Titan - format din 988 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect de locuinte finalizat in Capitala de investitori privati.

Conarg a mai realizat in Bucuresti ansamblul Quadra Place din zona Politehnica, format din 343 de apartamente.

Doar alte doua companii - Domus Stil si Impact - au mai finalizat peste 1.000 de locuinte in Bucuresti, potrivit datelor centralizate de ZF.

"Am vandut circa 75% din proiect, astfel ca mai avem disponibile in jur de 240 de apartamente. Ne propunem ca in maxim sase luni sa vindem tot. Oamenii au inceput sa se mute, iar pana la sfarsitul anului speram sa avem semnate contractele de vanzare cumparare pentru 500 de apartamente, iar 300-400 de familii sa fie deja mutate", a declarat Romeo Cazanescu, directorul general al firmei Conarg Real Estate.

Rasarit de Soare este situat in imediata vecinatate a magazinului Auchan din Titan si a fost construit in mai putin de doi ani, lucrarile incepand in prima parte a anului 2008. Preturile locuintelor incep de la 39.000 de euro plus TVA pentru o garsoniera si pot depasi 98.000 de euro in cazul unui apartament cu patru camere. "Nu vor fi alte livrari in urmatoarea perioada, iar preturile consideram ca sunt bune, comparabile cu apartamentele vechi. In ultima perioada circa 80% din apartamentele vandute au fost prin programul "Prima casa". Avem cazuri de tineri care au venit cu un avans de 2.000-3.000 de euro si stau acum aici cu o rata de 220 de euro, dupa ce inainte plateau chirie 300 de euro", explica reprezentantii Conarg.

Bugetul pentru constructia proiectului s-a ridicat la 60 de milioane de euro, bani care ar putea fi recuperati aproape integral ca urmare a semnarii contractelor de vanzare cumparare pentru cele 750 de apartamente vandute. Mai putin de jumatate din bani au fost obtinuti printr-un credit de la Raiffeisen Bank.

Efectiv, dintre cumparatori inca nu s-a retras nimeni, dar pe o parte dintre cei care ne-au spus ca nu mai pot plati restul de bani i-am intarziat, sa vedem ce se mai intampla. Initial, proiectul era prevazut a fi terminat in faze, iar a doua etapa era programata pentru vara anului viitor, astfel ca e fair (corect - n.r.) sa ii mai asteptam", spune Cazanescu.

Taxa de administrare in cadrul proiectului se ridica la 0,35 euro/metrul patrat util, in timp ce locurile de parcare costa 6.000 de euro, cele la suprafata, respectiv 9.000 de euro in subteran. Compania pitesteana mai are un al treilea proiect rezidential pentru piata locala - Quadra 2 - a carui constructie a fost blocata in toamna anului trecut.