"Votul de tigan nu e la fel de bun ca votul de roman?" La sectia speciala din Popesti Leordeni, cine are muschi mai mari voteaza mai repede

Ziarul Financiar 22.11.2009

La o jumate de ceas dupa deschiderea urnelor, sectia de votare speciala din Popesti Leordeni, pentru cei cu buletine de alta localitate, e asediata de aproape o suta de venetici avizi de vot, scrie Gandul. Asta in timp ce sectiile "normale" sunt pustii.

Politistii dau iama in multime cu carnetele si pixuri. Cer buletine si interogheaza preponderant cetatenii rromi: mame, bunici, unchi, tineri. Foarte multi sunt veniti din Calarasi. Unii la munca, altii in vizita la cei care muncesc. Cei angajati sunt "de doar cateva zile", spun ei, motiv pentru care n-au "carte de munca", si au nevoie de timp lung de gandire cand sunt intrebati de politisti care e "numele angajatorului" lor.

Un individ se infiltreaza in rand: "Votezi numai pentru presedinte, nu ne mai complicam si cu referendumul, auzi? Asa a zis". Destinatarul mesajului e un muncitor dintr-o echipa de santieristi, care asteapta pe la garduri de la 5.30 AM. Despre cum voteaza mai repede cei care au muschii mai mari, cititi pe www.gandul.info.