Cinema City vrea sa atraga elevii din tara cu pachete turistice care includ un bilet la IMAX

Autor: Adriana Rosoga 22.11.2009

Operatorul de cinematografe Cinema City International, care a deschis in 20 noiembrie 20 de sali de cinema si primul IMAX de pe piata locala in mallul AFI Cotroceni din Capitala, este in discutii cu agentii de turism din Romania pentru crearea de pachete turistice destinate scolilor din afara Bucurestiului care sa cuprinda 1-2 nopti de cazare in Capitala, un bilet la un documentar IMAX si cel putin o vizita la un muzeu.

"La targurile educationale la care am participat in tara am avut solicitari de la profesori pentru facilitati de transport catre Bucuresti pentru ca elevii din orice colt al Romaniei sa poata viziona un documentar pe ecranul IMAX. Am luat legatura cu agentiile mari de turism din Romania care pot sa ofere astfel de pachete si am primit deja o oferta pe care o vom analiza", spune Roxana Mateciuc, coordonator departamentul educational al Cinema City Romania.

Sala IMAX are o capacitate de 398 de locuri, iar sistemul de proiectie a costat 2-2,5 mil. euro. Pretul pentru un bilet la un documentar IMAX pentru grupurile scolare cu mai putin de 50 de elevi costa 13 lei si 12 lei pentru grupurile care depasesc 50 de persoane. "Avem rezervari de la scoli si de la un liceu din Capitala pentru primele documentare «Lumea din adancuri» si «T-Rex» pe care le vom difuza incepand cu 20 noiembrie." Biletul pentru adulti creat pe acest format costa 24 de lei, in timp ce pentru un film 3D pretul ajunge la 34 de lei pentru premiere.

Reteaua Cinema City International cuprinde in Romania 57 de ecrane in sase zone: Iasi, Bacau, Timisoara, Cluj, Pitesti, Bucuresti. Anul trecut compania a inregistrat pe piata locala o cifra de afaceri de circa 3,2 mil. euro, investitiile totale ajungand la circa 20 mil. euro.

Printre operatorii de cinematografe din Romania se numara compania Hollywood Multiplex Operations, compania britanica The Light, operatorul grec de cinematografe Odeon sau Movieplex Italia.