Enache, dispus sa vanda si alte hoteluri prin sale&lease back

Autor: Mirabela Tiron 23.11.2009

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul grupului hotelier Continental, cu afaceri de 27 milioane de euro anul trecut, ia in calcul vanzarea de noi unitati hoteliere prin contracte de tip sale&lease back, dupa ce in ultimii doi ani a semnat patru astfel de contracte, in valoare de circa 35 milioane de euro.

"Contractele de tip sale&lease back reprezinta o sursa de finantare la care probabil voi mai apela. In planul de finantare mai avem prinse si alte proiecte, dar voi lua o decizie in urmatoarele cinci, sase luni, dupa ce se vor mai linisti lucrurile in piata", a mentionat Radu Enache.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupun vanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire a bunului, in schimbul unei chirii. Enache a mai vandut prin contract de tip sale & lease back hotelul de doua stele Hello din Capitala catre Immorent, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste, iar anul trecut a vandut hotelul Ibis din Constanta, care va fi rascumparat dupa 15 ani.

In 2007 omul de afaceri a mai incheiat doua contracte de tip sale & lease back in valoare de 18,4 mil. euro pentru Continental Arad si Ibis Parlament din Bucuresti.

Raiffeisen Leasing este compania care a lucrat cu Continental pentru contractele de acum doi ani.